Leírás
– KÉNYEZTETŐ DIÉTÁS SZAKÁCSKÖNYV, NEM CSAK HALADÓKNAK |
Minden szempontból döbbenetes könyvet tart kezében az olvasó. Ugyanis a szerzők egyike: Gieler György szakács már a “fényalagútból” jött vissza, hogy társával, Antalicz Miklóssal együtt megírja a Túléléstől a tálalásig című könyvet.
Szakácsmesterünk – balesete és sokszoros műtéti beavatkozások után hat hónappal – jó időben és jó helyen esett össze és került a klinikai halál állapotába. Jó helyen, mert ahol összeesett, ott minden adott volt egy nyolcórás újraélesztő beavatkozás megkezdéséhez és sikeres befejezéséhez. A gyógyulás évei alatt belülről figyelte meg a klinikákon, a kórházakban, a szanatóriumokban az orvosok, az ápolók munkáját, és közelről ismerte meg a kórházi diétás konyha lehetőségeit. Szerzőnk gyógyulása során kezdetben a közhiedelemre épülő megoldásokat alkalmazta, mint például a cukor- és fűszermentességre irányuló, önsanyargató, de hagyományosnak mondott diétát, majd áttért az ízletesen fűszerezett, kényeztető ízvilágú ételek elkészítésére, amit rajta kívül családtagjai és barátai is szívesen fogyasztottak. Gasztronómiai tanácsokkal látta el a vesebetegségben, magas vérnyomásban, gyomor-, keringési- vagy anyagcsere -zavarban szenvedő embertársait és az őket ápoló hozzátartozókat ugyanúgy, mint az egészségügyi intézmények élelmezési vezetőit. Majd nekiállt, hogy szerzőtársával közösen megírja könyvét. A betegségek legtöbbször kényszerű lemondással járnak, de ettől még el lehet úgy készíteni az ételeket, hogy azok jóízűek és változatosak legyenek. A „hogyan?” kérdésre ad tökéletes választ a kötet. A receptek, a diétás étrend segít abban, hogy a sütés-főzés ne jelentsen terhet a családnak, és hogy ne teherként éljék meg az étkezést mindazok, akik gyakran kiszolgáltatottként kénytelenek az ágyat nyomni. Antalicz Miklós és Gieler György ötleteinek azok az egészséges emberek is hasznát veszik, akik korunk betegségét, az elhízással párosuló cukorbetegség kialakulásának a kockázatát étrendi megoldásokkal kívánják lecsökkenteni, no meg azok is, akik egyszerűen csak szeretik a finom ennivalókat. A gazdaságos ételleírások mellett tápanyag táblázatok, minta étrendek és receptek nyújtanak segítséget a betegek életminőségének javításához, a napi norma kiszámításához és a vegetáriánus ételkészítéshez.
|
Terjedelem | 228 oldal | ||
Formátum | A/5 | ||
Borító | műnyomó karton | ||
ISBN | 978 963 89010 5 7 | ||
Ár |
|
Megrendelhető : https://minervakiado.hu/megrendeles
Értékelések
Még nincsenek értékelések.