SZÉPIRODALOM
 
LUKÁCS ILDIKÓ
ESŐCSEPP KELTETTE HULLÁMOK

Képzeljük magunk elé a következő helyzetet: éppen arról értesítenek minket, hogy a családunkba érkezett új jövevény siketen és vakon született. Próbáljuk meg megfogalmazni magunkban, hogy mik lennének az első gondolataink, mit éreznénk az első percekben, órákban. Tudnánk vajon egyáltalán, hogy mit is jelent ez? Vagy megdöbbennénk, és nehezünkre esne az egészet elképzelni?
A könyv témája a születetten siketvak emberek belső és külső világa, tehát egyrészt az, amit ők gondolhatnak, érezhetnek, másrészt, amilyen hatást az ő létük a családjuk életére, személyiségére gyakorol.
A szerző kiváló festőművész, akinek saját illusztrációival készült a kötet.
Terjedelem 72 oldal
Formátum 140 mm x 180 mm
Borító kartonált, ragasztott
ISBN 978-615-5637-19-3
Ár
2.490 Ft
 
 
DÉSI PÉTER
APÁM SZÍVÉVEL KEZEMBEN

A mű, a címe alapján egy édesapa szívéről szól, amit egyszer az író – megrendítő és kiváltságos módon – a kezében tarthatott. Ez már önmagában is hatalmas sztori, bár csupán egy rövid, ám rendkívüli része a regénynek.
A történet valójában annak szerzőjét, és az őt körülvevő embereket tárja elénk. Látszólag nem más, mint a huszadik században elkezdődött, és a huszonegyedikbe átvezető üzleti karrier mozzanatainak füzére, a szocializmusnak nevezett formációból a vadkapitalizmuson át napjainkig.
Mese az újságíróból lett üzletemberről, az íróról és kiadóról, a bölcsészlelkű pénzcsinálóról.
Terjedelem 234 oldal
Formátum 13,0 cm x 19,5 cm
Borító kartonált, ragasztott
ISBN 978-615-5637-16-2
Ár
3.800 Ft
 
 
CSABA LILLA
LÉLEKAJTÓ

A könyv továbbviszi a szerző előző két kötetében megkezdett lelkiség-vonalat, ám ezúttal még mélyebbre tekint a Lélek, a Teremtő, s az e kettőt magába foglaló belső világ útján. A sclerosis multiplex betegségben szenvedő író rendkívül magas színvonalú alkotása – nemzeti és egyetemes értékként – gyógyító forrásként szolgálhat nemcsak a szerző, hanem leendő olvasói, betegtársai számára is.

A CD mellékletet tartalmazó kötethez megható, egyben lélekemelő ajánlást írt Prof. Dr. Csókay András, világhírű idegsebész.
Terjedelem 64 oldal
Formátum 150 mm x 150 mm
Borító kartonált, ragasztott
ISBN 978-615-5637-14-8
Ár
2.200 Ft
 
 
DÉSI PÉTER
KISDOBOS BECSÜLETSZAVAMRA

Ebben a könyvben nincsenek híres emberek és hősi tettek, csupán és elsősorban gyerekek. Meg házmesterek, ószeresek, verklisek, vándorköszörűsök, valamint szódáslovak – egyszóval az 1950-es évek legendái. A felnőttek élik látszólag idilli, de alapjában véve nyomasztó életüket, a gyerekeknek viszont nap mint nap el kell dönteniük, hogy ők ijesszenek meg másokat, vagy hagyják magukat megijeszteni.
A tízéves kisfiú – a könyv főhőse – semmiképp nem sorolható az ijedős „jófiúk” közé. Bár 1956 táján nem nagyon értette az eseményeket, ám részt akart venni bennük. Ha nem is tettekkel vagy puskával, de legalább szóban és írással.
A könyv különböző élethelyzetekben ábrázol egy olyan családot, amelynek tagjai (zsidók és keresztények, hívők és ateisták, kommunisták és antikommunisták) állandó útkeresésben voltak. Aztán ezek az utak 1956 végén szétváltak: a család egy része itthon maradt, másik része külföldre disszidált vagy éppen menekült.
Mai szemmel a kisfiú és barátai akár deviánsnak is nevezhetők, hiszen csupa olyan dolgot műveltek, amely ma is kiverné a biztosítékot. Ám a betyárbecsület, a tízévesek tisztessége összekötötte őket. S akár bevalljuk, akár nem: ha elmúltunk negyvenévesek, mindannyiunkban bennünk van, bennünk él a „kisdobos”.
Terjedelem 260 oldal
Formátum 139 x 209 mm
Borító műnyomó karton
ISBN 978-615-5637-01-8
Ár
2.800 Ft
 
 
PELLE JÁNOS
LELKEK IRÁNYTŰJE

Az író a Visegrádi utcai Psyché antikvárium alkalmazottjaként részt vett az Országos Pszichiátriai és Neurológiai Intézet könyvtárának felszámolásában, és ott bukkant rá a regény alapanyagára. A feljegyzések, a megidézett szellemek valós eseményekről számolnak be, mint például 1903-ban Obranovics Sándor szerb király megölése Belgrádban, vagy az 1910-es ököritófülpösi tűzvész. Eredeti beszámolót olvashatunk Hitler szellemi ihletőjének magyarországi működéséről, valamint Matuska Szilveszter biatorbágyi merényletének hátteréről is.
Terjedelem 158 oldal
Formátum A/5
Borító kartonált, ragasztott
ISBN 978-615-5637-06-3
Ár
2.490 Ft
 
 
HORVÁT BEÁTA
KINT ÉS BENT

Ha az életben minden egyszerű lenne, ha minden egyenesen menne előre, előre meghatározva, ok-okozat szerint, ha nem lenne szabad akaratunk, szabad választásunk a lehetőségek között, ha minden egyértelmű lenne, akkor nem is lenne értelme az életnek. Ha minden tulipán minden tavaszkor piros lenne, ha minden kedden esne az eső, ha mindennap előre tudnánk, hogy minden órában, minden percben mi történik.
Ez a könyv azoknak szól, akik keresnek, akik hisznek, akik érzik és tudják, hogy a világ nemcsak az és olyan, amit az öt érzékszervünkön keresztül érzékelünk.
Terjedelem 192 oldal
Formátum A/5
Borító kartonált, ragasztott
ISBN 978-615-5637-03-2
Ár
2.950 Ft
 
 
MÉSZÁROS MIHÁLY
RÁKOS VOLTAM, DE MÁR ELMÚLT! ASSZEM.

A könyvet – saját internetes naplója alapján – egy feltehetően már gyógyult rákbeteg fiatalember írta. De a legjobb csodaszer nevét, biztos gyógymódot, abszolút igazságot ne keressen benne senki! Ez egy történet, amiben a hagyományos nyugati orvoslás eszközei által kezelt hétköznapi ember szenved, vagy éppen nevet. Kínjában. Papírra vetve mindent, amivel reményei szerint segíteni tud sorstársainak.
Terjedelem 292 oldal
Formátum A/5
Borító Kartonált, ragasztókötött
ISBN 978-963-89815-8-5
Ár
2.790 Ft
 
 
NIKODÉM VANDA
HANNA BLOGJA, AVAGY SCHRÖDINGER MACSKÁJA

A szerzőnél néhány éve diagnosztizálták a sclerosis multiplexet, ezt a főleg fiatal nőknél jelentkező akut gyulladásos megbetegedést. Vanda lebénult a fél oldalára, egyik szemére elvesztette látását, és olyan fájdalmakat él át, hogy sírva könyörgött az apjának: ölje meg. Ám megtanulta, hogyan lehet felállni, folytatni, élni. És írni kezdett mindenről, ami egy fiatal nő életének része.
Terjedelem 232 oldal
Formátum A/5
Borító kartonált, ragasztott
ISBN 978-963-89815-5-4
Ár
2.900 Ft
 
 
HORVÁTH BEÁTA
ELINDULNI SOSEM KÉSŐ (AZ ÉN CAMINÓM)


(Csak könyvesboltokban kapható)

Mindegy merre indulunk. A lényeg, hogy úton legyünk, hogy keressük a választ a kérdéseinkre.
A Camino, az út, olyan, mint maga az élet. Kicsiben, rövidebben, de minden benne van, mindent átélsz. Szépséget, örömöt, megpróbáltatást. A lent és fent érzését, a kétségbeesést, a csodás szárnyalást. Fázol és nevetsz. Pillanatról pillanatra változik minden. Minden érzést megélsz, ami az emberi szívben megteremhet. Olyan, mint egy óriási, csodaszép szivárvány, ami ezernyi színben játszik.

A könyv szerzője és főszereplője középkorú nő, aki elhatározza, hogy elmegy a Caminóra.

A könyvben napokra van felosztva a cselekmény. Honnan, hová, hány kilométert tett meg, kikkel, milyen élettörténetekkel találkozott. Közben folyamatosan bontakoznak ki a múlt történései, a nő életének apró mozzanatai, útkeresésének állomásai, az útkeresése közben felmerült gondolatok, érzések, tanítások.

A fő üzenete a könyvnek, hogy soha nincs késő semmihez. Nincs késő, hogy elindulj az utadon. Soha nincs késő ahhoz, hogy beteljesítsd az álmaidat, a vágyaidat. Kiderül, hogy az embernek milyen kevés is elég, hogy a tárgyaknak valójában nincs értékük, hogy a boldogság nem attól függ, mennyi mindent birtokolsz. Ám érzelemből, szeretetből, melegségből soha nem elég. És igaziból csak erre van szükségünk.

Olvasmányos, párbeszédekkel tarkított könyv az Elindulni sosem késő, ugyanakkor szórakoztat, segítséget nyújt és hasznos tudnivalókat ad a Caminóra készülőknek.
Terjedelem 160 oldal
Formátum A/5
Borító puha karton
ISBN 978-963-89815-3-0
Ár
2.490 Ft
 
 
MÓRÓ PIROS
SORSKÖNYV


(Csak könyvesboltokban kapható)

A Sorskönyv egy szegény családban született lány életútját mutatja be az elmúlt ötven évben, aki egy dunántúli kis falu szélső házától indult, és eljutott Kaliforniáig. A főszereplő a hetvenes, nyolcvanas években gyakran lázadozott a szocializmus hibái ellen. Beismeri, hogy gyakran elcsábította a hatalom, a fizetés, a pozíció. De volt ereje hátat fordítani mindennek. Elmeséli, hogyan látja a világot, benne a saját életét az után, hogy Amerikában is leélt majdnem két évtizedet, és a saját bőrén tapasztalta meg a kapitalizmus és a demokrácia előnyeit és hátrányait.
Légy hű önmagadhoz! - bíztatja a főszeplő az olvasót. Megéri? A választ megtudhatjuk a Sorskönyvből.
Terjedelem 440 oldal
Formátum 235 mm x 265 mm
Borító műnyomó karton
ISBN 978-963-89815-1-6
Ár
4.200 Ft
 
 
SHIRI ZSUZSA
KLÁRA VIRÁGOS RUHÁJA

A kisregény egy 14 éves korában koncentrációs táborba hurcolt, és a tábori bordélyba kényszerített gyereklány története, aki már szabad emberként sem tudott megszabadulni attól a csapdától, hogy a testéért mindent megkaphat cserébe. Igaz, soha nem magáért, mindig másokért öltötte magára a bordélyban viselt virágos ruháját.
Terjedelem 104 oldal
Formátum 110 mm x 160 mm
Borító műnyomó karton
ISBN 978-963-89815-2-3
Ár
1.500 Ft
 
 
DÉNES MAGDA
ÉGŐ KASTÉLYOK – EGY GYERMEK ÉLETE A HÁBORÚ ALATT


(Csak könyvesboltokban kapható)

Az önéletrajzi írás Dénes Magda II. világháború alatt Budapesten megélt gyermekkorát, majd azt követően nyugat-európai menekültéveit örökíti meg.

Az égő kastély metafora és szimbólum egyszerre. A kastély (a mesebeli) az elbeszélő kislányban − az őt és családját ért megpróbáltatások miatt − a kötet végére az elveszett illúziók, a megsemmisült gyermekkor, a felejthetetlen szenvedések, az örök gyász égő jelképévé válik. Az égő kastély tulajdonképpen Magda saját lelke is, mivel az események egy okos kislány számára – aki még ártatlanul hisz egy érthető világban – feldolgozhatatlanok.

A szerző felnőtt korában sem tudta magát túltenni a történéseken. Ám egész életét végigkísérte a könyvbeli kislány (vagyis régi önmaga) fegyelme és iparkodása, hogy józan ítélőképessége minden helyzetben megmaradjon.
Terjedelem 365 oldal
Formátum A/5
Borító műnyomó karton
ISBN 978-963-89010-6-4
Ár
2.800 Ft
 
 
BOKOR BALÁZS
RÓMAI TÁL NEW YORK-BAN

Mi történik akkor, ha Magyarország egyik legmagasabb beosztású diplomatája megbotlik, repül nyolc lépcsőfokot, ripityommá törik a csontja, furcsa állapotváltozáson megy keresztül drága öltönye, és márkás cipőjének talpa elválik a felsőrésztől?
Természetesen ír egy könyvet.

Bokor Balázs nagykövet, Los Angeles-i főkonzul „Római tál New York-ban” című kötetét egyetlen szóval lehet jellemezni: letehetetlen… Az excellenciás úr ugyanis nemcsak kitűnő diplomata – mint azt a kötetben is számos, a világ legismertebb VIP-jeivel róla készült fotó és sztori bizonyítja -, hanem remek tollú bestseller író. Mert afelől nincs kétségünk, hogy ez a kiadvány az idei év könyvslágere lesz!
Terjedelem 232 oldal
Formátum A/5
Borító puha karton
ISBN 963 064353 5
Ár
2.900 Ft
 
 
GÁL LÁSZLÓ
Ó, A BALATON, RÉGI NYARAKON

(ELFOGYOTT! Kiadónknál már nem kapható.)

„Anyúúú! Mikor jön a Balatooon?” Egy kisfiú kérdezte így a mamáját, nem sokkal az indulás után. Szülei majd’ minden évben igyekeztek biztosítani a balatoni nyaralást, rokonok kölcsönadott vityillójában, vállalati vagy SZOT üdülőben, úttörőtáborban.
Balaton, Balcsi, a tó, a víz… Mennyi szép nyaralás emléke! A nádasok, a naplemente, a csónak. A hatalmas, felfújt autógumi belső, a szürke homok, az óriási dinnyék, fagylaltok, főtt kukoricák. Ping-pong, bicikli, kirándulások, hajók. A Balaton vize, ami semmivel össze nem téveszthetően selymes… A tejivók, a lángossütők, a gombák, a piacok. A szabadstrandok, az utcavégi fürdőhelyek, a nádasok. A mólók, a parkok, a vasútállomások, a restik. A kertmozik, a színpadok, a sétahajók, vendéglők, a bisztrók és a borozók…”

A nagysikerű „Budapest, anno…” album után új kötettel jelentkezik Gál László. Ha lehet mondani, az "Ó, a Balaton, régi nyarakon..." című könyv még több érdekességet, visszaemlékezést, archív felvételt tartalmaz, mint az előző kiadvány. Egy kitűnő tollú szerző, keménytáblás albumban, műnyomó papíron megjelenő múlt, és több mint 200 fotóritkaság!
Terjedelem 200 oldal
Formátum A/4
Borító kemény tábla
ISBN 963 064354 2
Ár
4.800 Ft
 
 
BÖLECZ BÉLA
ELSODORT FALEVELEK (Egy számkivetett naplójából)

Történet Szentgotthárdtól a Csendes-óceán partjáig.
A szerző a Soproni Erdőmérnöki Egyetem hallgatója volt, amikor kitört a forradalom. Diáktársaival már az első hónapokban fegyvert fogott, így nem csoda, hogy hazáját 1956. november 4-én el kellett hagynia. Külföldi életútja Ausztriában kezdődött, majd Kanada menekülttáborai következtek. Tanulmányait 1957 őszén a British Columbia-i Egyetemen folytatta, ahol erdőmérnöki diplomát szerzett. Jelenleg a Vancouver-sziget keleti részén, Parksville közelében él.
Az „Elsodort falevelek” Bölecz Béla naplói alapján íródott. Olvashatunk benne a háború kitöréséről és befejezéséről, a Rákosi-féle diktatúra összeomlásáról, az 56-os forradalom kitöréséről, az azt követő menekülésről, az emigrációs élet kezdeti nehézségeiről, majd arról, hogyan vert gyökeret az író az Újvilág kemény talajába.
Terjedelem 464 oldal
Formátum A/5
Borító műnyomó karton
ISBN 963 86297 3 8
Ár
2.900 Ft
 
 
BÁLINT GYÖRGY
KESERÉDES ÉVEIM (Második, változatlan kiadás)

Az ország legismertebb és legnépszerűbb "kertésze": Dr. Bálint György rendhagyó művel örvendezeti meg olvasóit. A virágok, fák és kiskertek helyett saját magát mutatja be, azt a több mint 80 évet, amely születése óta eltelt. Milyen sors várt a jómódú családba született kisfiúra, mi mindenen ment keresztül a számos rendszerváltást megélt férfi, akinek talán életében nem volt senkihez egy rossz szava sem?

A világirodalom számtalan életrajzot és önéletrajzot tart számon. Ezek többsége - az események felidézésén túl - arra törekszik, hogy az életútból valami általánosítható tapasztalatot szűrjön le. Ez azonban csak nagyon keveseknek sikeredett. "Nekem eleve nem ez volt a szándékom - tárja fel célját Bálint »gazda« könyve hátsó borítóján -, de ha ez lett volna, akkor bizony azt kellene írnom kedves Olvasó, hogy sajnálom, de tanulsággal nem szolgálhatok. Csupán kiírtam magamból a múltamat!"
Terjedelem 308 oldal
Formátum A/5
Borító műnyomó karton
ISBN 963 86297 03
Ár
2.200 Ft
 
 
SZABÓ ZSOLT
RANDEVÚ A GYÖMBÉRPÓKKAL

A fiatal író kötete két kisregényt tartalmaz. A Randevú a gyömbérpókkal egy rendkívül nehéz körülmények között élő fiú: Cifra Lajos története, aki vidékről a fővárosba érkezik, hogy szerencsét próbáljon. Előbb kábítószer kereskedőknek dolgozik, majd saját területe lesz. Noha szinte teljesen lealjasodik és elfásul, mégis megmarad néhány őszinte érzése. Kapcsolatairól (főleg utcalányokkal, piti bűnözőkkel, verőemberekkel, nepperekkel), és a "sötét oldalról" szól a regény.

Az üldözöttek teljesen más világba kalauzolja az olvasót. Az ötvenes évek végének Magyarországára, ahol egy kis falu felett lelövik egy amerikai felderítő pilóta repülőgépét. A fiatal katona ejtőernyővel kiugrik a gépből és megmenekül. A közelben játszó gyerekek segítenek neki elrejtőzni üldözői - a magyar katonák - elől. Ám a hajsza megindul...
Terjedelem 286 oldal
Formátum AK/40 (112 x 197 mm)
Borító műnyomó karton
ISBN 963 86297 2 X
Ár
980 Ft
 
 
VÁRHELYI ANDRÁS
BOCSÁNAT! (Harmadik, változatlan kiadás)

Minden szempontból felkavaró kötetet tart kezében az olvasó, álljon bármelyik oldalon is: akár a forradalmat leverők, akár a forradalmárok oldalán. Ilyen tartalmú és megközelítésű könyv még nem jelent meg sem 1956-ról, sem pedig a jelen sok-sok kérdést felszínre hozó magyar közéletéről, politikájáról, médiájáról, művészetéről.

"1956 ma nem érthető és nem érvényes az iménti felvetések nélkül. Mert történésekor sem volt öncélú és ma sem az. Így érvényes és így adóssága azoknak - akik nem kérnek bocsánatot... Én - bocsánatot kérek! Mindenkitől, akit akaratlanul, szándéktalanul, névvel vagy nélküle, bármelyik gondolatom megbántott volna.
Isten látja a lelkem, senkit, sehogyan nem akartam, nem akarok megbántani" - írja a szerző könyvének hátoldalán.
Terjedelem 134 oldal
Formátum AK/40 (112 x 197 mm)
Borító műnyomó karton
ISBN 963 86237 8 0
Ár
960 Ft
 
 
VÁRHELYI ANDRÁS
ESZTÉ DOSSZIÉ (Második, változatlan kiadás)

A szerző tollából sok száz kritikai, publicisztikai írás és több politikai tanulmány jelent meg. Az ESZTÉ dosszié a tizenkettedik kötete, amelyről ezt írja: "Ez a könyv - egy dossziényi vázlat! Szigorúan bizalmas - olvasnivaló... Jó lenne, ha sokan elolvasnák. Mert minél többen olvassák el, annál bizalmasabb lesz. Fontos, hogy az olvasók ismerjenek rá a mi »politikusainkra«. És legyenek biztosak abban, hogy a magyaroknak határtalan a jövőjük! Mert van Istenünk, van országunk, van hitünk - és van élet. S az élet szép. Tényleg szép, még ha nehéz is."

Várhelyi András országgyűlési képviselő volt az 1998-2002 közötti parlamenti ciklusban. Folyosói "szösszenetei" a valóság iránt rendkívül fogékony író remeklései, az alaptalan vagy éppen megalapozott pletykák, mendemondák, intrikák, izgalmas háttérbeszélgetések pedig alapanyagul szolgáltak a kötethez.
Terjedelem 160 oldal
Formátum AK/40 (112 x 197 mm)
Borító műnyomó karton
ISBN 963 86237 4 8
Ár
980 Ft
 
 
KÁZMÉR ZSIGMOND
EXCELLENCIÁN INNEN ÉS TÚL...

Őexcellenciája nem más, mint maga a szerző, aki három rendszerben, összesen 43 éven keresztül állt diplomáciai szolgálatban. Ám Dr. Kázmér Zsigmond - ahogy maga vall erről - nem rendszereket, hanem Magyarországot szolgálta Indiában, Indonéziában, Ausztráliában, Iránban és a Fülöp-szigeteken. Pályája során olyan kiemelkedő egyéniségekkel találkozott, mint Erzsébet angol királynő, Fülöp herceg, Indira Gandhi, Szukarno és Szuharto.

A könyv izgalmas beszámolót nyújt arról, hogyan készítették fel a diplomata jelölteket az 50-es évek elején a külszolgálatra, milyen sikamlós vagy éppen botrányos helyzetek adódtak a munka során, hogyan születtek a diplomáciai - gyakran rejtjeles - jelentések. A szerző az izgalmas úti- és politikai élmények mellett kitér arra is, hogy milyen csapdái lehetnek az alkoholfogyasztásnak, az alkalmi hölgyismerősöknek, de olvashatunk a diplomáciai rangokról és kinevezésekről éppúgy, mint az ország elszalasztott üzleti lehetőségeiről.
Terjedelem 336 oldal
Formátum B/5
Borító műnyomó karton
ISBN 963 86237 2 1
Ár
2.200 Ft
 
 
KOCSIS L. MIHÁLY
VÉGSZAVAZÁS A HALÁLLAL

ELFOGYOTT! Kiadónknál már nem kapható, de letölthető az Adamo Books honlapjáról:
http://adamobooks.com/termek-Vegszavazas-a-halallal-163.html

Az elmúlt ötven évben nagyszerű színművészek sora vetett véget önkezével az életének. Gondoljunk csak a felejthetetlen Somlay Artúrra és Soós Imrére, a zseniális Rozsos Istvánra és Domján Editre, vagy a színészkirály Latinovits Zoltánra. Az okokat és a körülményeket kutatja a kiváló író. Művében megszólalnak a pályatársak, a barátok. Vajon mi mondatta ki ezekkel a zsenikkel önmaguk halálos ítéletét? A szerelem? A betegség? Netán a politika? A válaszokat - vagy legalábbis azok jelentős részét - elolvashatjuk a kötetben.
Terjedelem 518 oldal
Formátum B/5
Borító műnyomó karton
ISBN 963 86237 3 X
Ár
2.800 Ft
 
 
WILL BERTHOLD
GYEREKGYÁR

(ELFOGYOTT! Kiadónknál már nem kapható, de letölthető az Adamo Books honlapjáról:
http://adamobooks.com/termek-Gyerekgyar-25.html)

A regény a "Lebensborn" elnevezésű, a Harmadik Birodalomban bejegyzett egyesület történetéről szól, amelyet Himmler, az SS birodalmi vezetőjének elgondolása és utasítása alapján a tisztavérű északi faj gyorsabb szaporítása érdekében hívtak életre. Gyakorlatilag fiatal nőket és férfiakat késztettek arra, hogy "gyerekgyárakban" utódokat nemzzenek és hozzanak a világra.

A könyv egykori Lebensborn-tagok, a nürnbergi katonai törvényszék aktái, és olyan anyák elbeszélései alapján íródott, akik kapcsolatba kerültek a Lebensborn-programmal.
Terjedelem 236 oldal
Formátum A/5
Borító műnyomó karton
ISBN 963 85826 3 4
Ár
1.890 Ft
 
 
SZABADIDŐ
 
SIKLÓS LÁSZLÓ
FÖLKÉSZÜLÉS A HÁZASSÁGRA (Második, változatlan kiadás)

Egy 18 éves lány vallomása: "Én nem akarok úgy élni, ahogy a szüleim élnek. Nekem az ősök ne meséljék elavult eszményeiket, kudarcaikat. Nem kérek a példabeszédekből, nem kérek tanácsot a felnőtté váláshoz, a házassághoz... Találtam ezt a könyvet, írója olyan kérdéseket is megfogalmazott, amelyek csak évek múlva, nehéz helyzetben jutnának az eszembe. Amikor talán már késő."

A rendhagyó kötet 1729 kérdést tartalmaz s a kérdésekre adandó, illetve kapott válaszok segítenek eldönteni, hogy ha a társból házastárs lesz, a kapcsolat mennyiben marad tartós, mennyiben állja ki az idő próbáját.
Terjedelem 96 oldal
Formátum Fr/5 (124 x 183 mm)
Borító műnyomó karton
ISBN 963 86237 1 3
Ár
890 Ft
 
 
VÁGÓ ÁGNES
KUTYAHOROSZKÓP

(ELFOGYOTT! A könyv kiadónknál már nem kapható.)

A sok-sok bűbájos négylábú fotójával illusztrált könyvből kiderül, hogy milyen jegyben látták meg a napvilágot a világ leghíresebb kutyái - közöttük természetesen Mancs, a mentőkutya és Rex "felügyelő" -, milyen jegyű ebeket tartsunk együtt s melyik négylábú milyen jegyű gazdinak ajánlott.

Mindezek mellett azokra a fontos kérdésekre is választ kap az olvasó, hogy a különféle jegyekben született kutyáknak melyek a legfőbb tulajdonságaik, mire kell vigyázni, hogy egészségesek maradjanak a kutyakor legvégső határáig, melyek a kedvenc ételeik, mi a kedvenc játékuk, és mi az, amit egyáltalán nem szeretnek.
Terjedelem 80 oldal
Formátum A/4
Borító kemény tábla
ISBN 963 85826 4 2
Ár
895 Ft
 
 
SULYOK KATALIN, SIKLÓS LÁSZLÓ
VETÉSTŐL A TÁLALÁSIG (Lektorálta: Dr. Bálint György)

(ELFOGYOTT! Kiadónknál már nem kapható, de letölthető az Adamo Books honlapjáról:
http://adamobooks.com/termek-Vetestol-a-talalasig-165.html)


A szerzők saját tapasztalataik alapján adnak az olvasóknak egyszerű, gyakorlati, kézzelfogható tanácsokat, hogy kertjükben aránylag kevés idő és pénz ráfordításával termeljenek, és amit megtermeltek, azt az utolsó szálig sokoldalúan hasznosítsák.

A kötet többek között kezdő és haladó kertészkedőknek, biokertészeknek, háziasszonyoknak, főzni szerető férfiaknak s végül, de nem utolsó sorban fogyókúrázóknak szól, akik el sem tudják képzelni, mi mindent ehetnek kenyér, rizs és nokedli helyett.

A könyvet lektorálta és a borítószöveget írta Dr. Bálint György kertészmérnök, a népszerű Bálint gazda.
Terjedelem 188 oldal
Formátum A/5
Borító műnyomó karton
ISBN 963 85826 1 8
Ár
1.780 Ft
 
 
ORVOSTUDOMÁNY, EGÉSZSÉGÜGY
 
ANTALICZ MIKLÓS, GIELER GYÖRGY
TÚLÉLÉSTŐL A TÁLALÁSIG - KÉNYEZTETŐ DIÉTÁS SZAKÁCSKÖNYV, NEM CSAK HALADÓKNAK

Minden szempontból döbbenetes könyvet tart kezében az olvasó. Ugyanis a szerzők egyike: Gieler György szakács már a “fényalagútból” jött vissza, hogy társával, Antalicz Miklóssal együtt megírja a Túléléstől a tálalásig című könyvet.

Szakácsmesterünk – balesete és sokszoros műtéti beavatkozások után hat hónappal – jó időben és jó helyen esett össze és került a klinikai halál állapotába. Jó helyen, mert ahol összeesett, ott minden adott volt egy nyolc órás újraélesztő beavatkozás megkezdéséhez és sikeres befejezéséhez. A gyógyulás évei alatt belülről figyelte meg a klinikákon, a kórházakban, a szanatóriumokban az orvosok, az ápolók munkáját, és közelről ismerte meg a kórházi diétás konyha lehetőségeit.

Szerzőnk gyógyulása során kezdetben a közhiedelemre épülő megoldásokat alkalmazta, mint például a cukor- és fűszermentességre irányuló, önsanyargató, de hagyományosnak mondott diétát, majd áttért az ízletesen fűszerezett, kényeztető ízvilágú ételek elkészítésére, amit rajta kívül családtagjai és barátai is szívesen fogyasztottak. Gasztronómiai tanácsokkal látta el a vesebetegségben, magas vérnyomásban, gyomor-, keringési- vagy anyagcsere zavarban szenvedő embertársait és az őket ápoló hozzátartozókat ugyanúgy, mint az egészségügyi intézmények élelmezési vezetőit. Majd nekiállt, hogy szerzőtársával közösen megírja könyvét.

A betegségek legtöbbször kényszerű lemondással járnak, de ettől még el lehet úgy készíteni az ételeket, hogy azok jóízűek és változatosak legyenek. A „hogyan?” kérdésre ad tökéletes választ a kötet. A receptek, a diétás étrend segít abban, hogy a sütés-főzés ne jelentsen terhet a családnak, és hogy ne teherként éljék meg az étkezést mindazok, akik gyakran kiszolgáltatottként kénytelenek az ágyat nyomni.

Antalicz Miklós és Gieler György ötleteinek azok az egészséges emberek is hasznát veszik, akik korunk betegségét, az elhízással párosuló cukorbetegség kialakulásának a kockázatát étrendi megoldásokkal kívánják lecsökkenteni, no meg azok is, akik egyszerűen csak szeretik a finom ennivalókat. A gazdaságos ételleírások mellett tápanyag táblázatok, minta étrendek és receptek nyújtanak segítséget a betegek életminőségének javításához, a napi norma kiszámításához és a vegetáriánus ételkészítéshez.

Terjedelem 228 oldal
Formátum A/5
Borító műnyomó karton
ISBN 978 963 89010 5 7
Ár
2.900 Ft
 
 
DR. CZEIZEL ENDRE
SORS ÉS TEHETSÉG

ELFOGYOTT!
Terjedelem 258 oldal
Formátum A/5
Borító műnyomó karton
ISBN 963 85826 0 9
Ár
2.800 Ft
 
 
SZUTRÉLY PÉTER
ÉVEK, ARCOK

Ötven évvel jelent meg először az akkor 200 éves keszthelyi kórház történetét bemutató kötet. A „Zárszó” utolsó mondata így hangzik: „Ha újat akarsz alkotni, őrizzed a régit! Igen, csak úgy tehetjük a gyógyítás tudományát és művészetét még gazdagabbá, csak úgy indíthatjuk kórházunkat újabb évtizedek és századok nagy útjára, ha mindenkor megbecsüljük és megőrizzük annak múltját!”

Ötven év telt el azóta, a keszthelyi kórház akkori jövője múlttá vált. Kevés gyógyító hely, intézmény van Európában, melynek története bizonyíthatóan ilyen hosszú időt ölel fel! Amikor elkezdődött, Mária Terézia uralkodott, Wolfgang Amadeus Mozart még csak három éves volt, frissen jelent meg Voltaire Candide-ja, Sümegen Maulbertsch festegethette falképeit.

Gyógyítani mindig szükséges volt. (Tengerekről elkölcsönzött kijelentéssel: medicare necesse est...) Az ma is, no meg lesz a jövőben. Gyógyítani annyit tesz, mint segíteni akkor, amikor az élet éppen rosszra fordul.
Terjedelem 148 oldal
Formátum A/5
Borító puha karton
ISBN 963 85826 2 6
Ár
980 Ft
 
 
PROF. DR. HARKÁNYI ZOLTÁN - DR. MORVAY ZITA
ULTRASZONOGRÁFIA (második, bővített kiadás)

ÖRÖMMEL TÁJÉKOZTATJUK OLVASÓINKAT, hogy ismét kapható az Ultraszonográfia című könyv 2. bővített kiadása, a Szono-DVD melléklettel együtt!

Az Ultraszonográfia című szakmonográfia első kiadása több mint egy évtizede jelent meg kiadónknál. A szakma töretlen fejlődése és az első kiadás kedvező fogadtatása arra ösztönözte a szerzőket és a szerkesztőket, hogy megírják a második, bővített kiadást, felhasználva a kollégák számos javaslatát.
Új fejezetekkel, újabb szerzők bevonásával bővült a második kiadás. Még több fejezet foglalkozik a mozgásszervi vizsgálatokkal; külön fejezet mutatja be a 3D/4D ultrahangvizsgálat alapjait és más technikai újdonságokat. Az állatorvosi ultrahang-diagnosztika összefoglalása szintén új része a monográfiának. Bővült a képanyag és színes ábrák találhatók az egész kötetben.
A nagyobb terjedelmi igények miatt a könyvhöz Szono-CD helyett Szono-DVD-t mellékelünk, amelyen esettanulmányokat is talál az olvasó.
Terjedelem 400 oldal
Formátum A/4
Borító kemény tábla
ISBN 963 86237 7 2
Ár
19.900 Ft
 
 
VÁGÓ ÁGNES
HÉVÍZ UTÁN HEVESEN

Nem szégyen, ha a férfi az ágyban - bármely okból -
csődöt mond. Lehet oka az öregedés, vagy a túlhajszolt
életmód: az állandó stressz, bizonyítási kényszer a
munkahelyen, így a gondok az ágyba is bekerülnek.
Relaxációs, vízfürdővel tarkított, komplex andrológiai
kúra mostantól Zalakaroson is megvalósítható, és
amelyhez útmutatóul szolgál ez a kis kötet. A módszer
régi, orvosilag bizonyított eredményeken alapul.
Terjedelem 82 oldal
Formátum A/5
Borító műnyomó karton
ISBN 963 217 003 2
Ár
390 Ft
 
 
DR. TAMÁSI GYULA GÁBOR
BETEGNEK LENNI AMERIKÁBAN ÉS MAGYARORSZÁGON

A magyar egészségügy válságban van. Ez nem újdonság, de érdekes lehet a magyar olvasónak, hogy az amerikai rendszerben is válságról beszélnek, amit mindkét társadalomban a pénz hiányával magyaráznak. Mindkét országban keresik az eszközöket arra, hogyan szolgálhatja hatékonyabban a pénz a gyógyítást.

A szerző, három évtizedes amerikai gyakorlattal rendelkező orvos, áttekintést ad az amerikai egészségügy rendszeréről. Bemutatja, hova megy a pénz, hol van pazarlás, melyek a főbb hiányosságok és milyen módszerekkel próbálják az ellátás hatékonyságát növelni. A magyar egészségügy reformját áttekintve kritikusan foglalkozik az olyan „örök” problémákkal, mint az alacsony fizetések, a kórház-centrikusság vagy a hálapénz. Meggyőződése, hogy a változás – akárcsak az amerikai rendszerben – nem elsősorban anyagiak, hanem politikai akarat kérdése.
Terjedelem 216 oldal
Formátum A/5
Borító műnyomó karton
ISBN 963 86297 4 6
Ár
1.750 Ft
 
 
NANCY G. BRINKER
NYERJÜK MEG A VERSENYT! (Második, változatlan kiadás)

Sajnálatos tény, hogy a magyar nők esetében a legmagasabb daganatos halálozást az emlőrák okozza. A kötet az amerikai kiadást követően elsőként Magyarországon jelent meg. "Saját történetem az emlőrák leküzdéséről, amely tanulság minden nő számára" - fogalmazta meg a mű tartalmát Nancy G. Brinker, aki mindenkit a szörnyű betegség elleni verseny megnyerésére buzdít.

Az USA egyik legbefolyásosabb asszonya maga is sikeresen küzdötte le a kórt. A szenzációs könyvben a szerző bátorítást ad valamennyi, a rákbetegségtől szenvedő, illetve a bajtól rettegő nő számára. George Bush, az Amerikai Egyesült Államok elnöke a következő sorokat írta Brinker asszonynak: "Kedves Nancy, Barbara és én mindig csodáltuk bátorságodat és eltökéltségedet, de a legfontosabb az, hogy ez a könyv életeket fog megmenteni."
Terjedelem 257 oldal
Formátum A/5
Borító műnyomó karton
ISBN 963 86237 5 6
Ár
1.400 Ft
 
 
RICHTER PÉTER, HEGEDŰS IDA
AZ ECHOKARDIOGRÁFIÁS B-MÓD ALAPELEMEI

RICHTER PÉTER, HEGEDŰS IDA
AZ ECHOKARDIOGRÁFIÁS B-MÓD ALAPELEMEI

A Dr. Hegedűs Ida által szerkesztett "Echokardiográfiás CD atlasz" című könyv, illetve a mozgó képeket tartalmazó CD-k készítése közben felmerült, hogy az echokardiográfiás vizsgálatokat végző orvosok nagyon keveset tudnak a vizsgálat technikai alapjairól. Ez az igény késztette arra a szerzőket, hogy ábrákkal illusztrálva összefoglalják azokat a lehetőségeket, amelyek változtatásával a nehezen vizsgálható, nem kooperáló betegekről készítendő kép minőségén is javítani lehet.

A kötetben, és a hozzá tartozó CD mellékletben a fizikai tudnivalók közérthető ismertetése főleg azokra a paraméterekre helyezi a hangsúlyt, amelyek változtatására minden echokardiográfon lehetőség van, s amelyek megfelelő alkalmazása segítséget nyújt a helyes diagnózis felállításában.
Terjedelem 40 oldal
Formátum A/4
Borító műnyomó karton
ISBN 963 86297 6 2
Ár
2.900 Ft
 
 
HEGEDŰS IDA
ECHOKARDIOGRÁFIÁS CD ATLASZ

ELFOGYOTT!

A két CD-mellékletet tartalmazó kötet a magyar orvosi szakkönyvkiadás hiánypótló vállalkozása. Az eddigi echokardiográfiás atlaszok - a magyar és az angol, illetve más idegen nyelven megjelenők egyaránt - állóképen mutatták be az egyes kórképek jellegzetességeit.

Echokardiográfiával pontosan tudunk diagnosztizálni morfológiai adatokat: szívüregi méreteket, falvastagságot, bal kamra tömeg/indexet, billentyűmeszesedést, deformitást, thrombusokat stb. A könyv bemutatja a legújabb echokardiográfiás módszereket is: a szívizom-Dopplert, a kontraszt-echokardiográfiát, a koszorúerek és graftok echokardiográfiás ábrázolását, valamint érint néhány "határterületet", mint például a tüdőembolia echokardiorgáfiás diagnosztikája és differenciál-diagnosztikája.
Terjedelem 126 oldal
Formátum A/4
Borító kemény tábla
ISBN 963 86297 7 0
Ár
12.000 Ft
 
 
DR. PADOS GYULA
A HALÁLOS NÉGYES

(ELFOGYOTT! Kiadónknál már nem kapható, de letölthető az Adamo Books honlapjáról:
http://adamobooks.com/termek-A-halalos-negyes-166.html

Rendhagyó diétás receptgyűjteményt tarthat kezében az olvasó. Nagyon sok falusi háziorvostól érkeztek ételleírások, amelyekben keverednek az ízes magyar konyha és az egészséges táplálkozás elemei. Valamennyi recept végén megtalálható az ételféleségek energiatartalma és tápanyag-összetétele, különös tekintettel azokra, akik fogyókúrázni szeretnének.

A kitűnő étkeket nemcsak a "halálos négyes" által fenyegetetteknek - tehát az elhízottaknak, a magas vérnyomásban- és vérzsírszintben, valamint a cukorbetegségben szenvedőknek -, hanem az egészségeseknek is jó szívvel ajánlhatjuk.

Terjedelem 200 oldal
Formátum A/5
Borító kemény tábla
ISBN 963 86237 05
Ár
2.480 Ft
 
 
DR. SZUTRÉLY PÉTER
ORVOSOK ÚJ SZEREPBEN

A mű az ambuláns betegellátás korszerű formáiról, valamint a szabad szellemi foglalkozású orvoslás lehetőségeiről ad áttekintést és segítséget a vállalkozó, illetve a vállalkozásuk előtt álló orvosoknak. A vállalkozó orvos sikeressége nemcsak vállalkozása életképességét tükrözi, hanem kialakított "törzsközönsége" elégedettségét is. A mai, egyáltalán nem könnyű körülmények között tevékenykedő orvosnak a legkülönbözőbb érdekek között kell egyensúlyoznia. Mindez csak akkor lehetséges, ha a jelenkor követelményeinek megfelelően menedzserré is válik. A könyv ehhez kíván segítséget nyújtani.
Terjedelem 130 oldal
Formátum A/5
Borító műnyomó karton
ISBN 963 85826 6 9
Ár
1.400 Ft
 
 
ISMERETTERJESZTÉS
 
MAX I. DIMONT
ZSIDÓK, ISTEN ÉS TÖRTÉNELEM

A könyv a zsidóság történelmét írja le, miközben rámutat: hogyan járult hozzá Isten kiválasztott népe Európa, Ázsia és Amerika történelméhez. Filozófusok, királyok, harcosok, kereskedők, költők és bankárok elevenednek meg a mű lapjain, az ősi Palesztinától kezdve Izrael Állam megszületéséig.
Terjedelem 470 oldal
Formátum A/5
Borító kartonált, ragasztott
ISBN 978-615-5637-21-6
Ár
4.990 Ft
 
 
DENNIS PRAGER & JOSEPH TELUSHKIN
MIÉRT A ZSIDÓK?

Ez a könyv az antiszemitizmus 2000 éves, korokon, eszméken, földrajzi területeken átívelő történetét igyekszik felvázolni.
Semmilyen másik valláshoz, nemzethez vagy politikai elnevezéshez kapcsolódó szó nem ébreszt olyan szenvedélyeket, mint mindmáig a zsidó szó. Miért váltak a zsidók a történelem legkitartóbb és legegyetemesebb gyűlöletének a célpontjaivá? Miért tartotta Hitler a zsidók elpusztítását még a 2. világháború megnyerésénél is fontosabbnak? Miért foglalkozik az ENSZ többet az Izrael nevű apró országgal, mint a világ bármely másik országával?
Az antiszemitizmus a történelem legrégebbi, legtartósabb és legelterjedtebb csoportgyűlölete nemhogy csökkent volna a XX. század végére, a XXI. század elejére, hanem tapasztalhatóan erősödik a világ számos részén. Ezért szükséges megtenni mindent, okainak elemzése, megértése érdekében, mert pontos diagnózis nélkül lehetetlen akárcsak megkísérelni, hogy hatékony gyógymódot találjunk ennek a lelkiállapotnak a kikúrálására.
A Miért a zsidók? világos, meggyőző és gondolatébresztő olvasmány. Kötelező mindazok számára, akiket szeretnék megérteni azt az egyedülálló szerepet, amelyet a zsidók az emberiség történelmében betöltöttek.
Ebben a kötetben Dennis Prager és Joseph Telushkin megkísérli felfedni és értelmezni az Ókortól a Holokausztig és a jelenlegi közel-keleti krízisig elevenen élő antiszemitizmus gyökereit.
Terjedelem 260 oldal
Formátum A/5
Borító kartonált, ragasztott
ISBN 978-615-5637-09-4
Ár
3.800 Ft
 
 
SZŰCS ISTVÁN MIKLÓS
WINTERHALDER KÉPEI A ZIRCI PLÉBÁNIATEMPLOMBAN

A magyarországi barokk művészet egyik legjelentősebb freskóciklusa alkotójának: Winterhalder mesternek a képeit a szerző fedezte fel a zirci plébániatemplomban. Szenzációnak ígérkezik a művészettörténet, a nevelés-oktatás, közművelődés előtt eddig ismeretlen díszítő- és képfestészeti együttes – benne a Pietá faplasztika, valamint a boltozati és diadalív falképek – bemutatása.
Terjedelem 248 oldal
Formátum A/4
Borító keménytáblás, cérnafűzött
ISBN 978-615-5637-05-6
Ár
3.900 Ft
 
 
Vezető szerkesztő: Dési Péter
KÉNYSZERMUNKA, ERŐLTETETT MENET, TÖMEGHALÁL

1943-ban és 1944-ben 6000‒6200 honfitársunkat deportálták fegyver nélküli munkaszolgálatra, a német hadsereg által megszállt Szerbiába, ahol a bori érckitermelésen, építkezéseken a legteljesebb kiszolgáltatottságban, embertelen élet- és munkakörülmények között kellett dolgozniuk. Az építő- és bányamunkát magyar katonai őrség, az úgynevezett keretlegénység kegyetlen bánásmódja tette hírhedtté. A magyarok bori kényszermunkája másfél esztendeig tartott. Fináléja véres volt: az 1944 őszi gyors kiürítésnek, az erőltetett menetnek százak estek áldozatul. A túlélőket a Szálasi-kormány 1944 novemberének első napjaiban ismét német kézre adta. A hitleri birodalom leveréséig az SS koncentrációs táboraiban, munkaosztagokban sínylődtek.
Könyvünket olyan túlélők írták, akik megszenvedték Bort, ahol nemcsak a munkaerejüket rabolták el tőlük, hanem férfikoruk legszebb éveit is.

A kötet megjelentetése érdekében kiadónk pályázatot készített, amelyről az alábbi tájékoztatást adjuk:
A „Kényszermunka, erőltetett menet, tömeghalál” című könyv – mint támogatási cél – a Miniszterelnökség támogatásával jött létre.
A Támogatási szerződés száma: ME-JHSZ/J/1939/7 (2014).
A támogatott időszak: 2014. 12. 15. – 2015. 07. 15.
A Kedvezményezett az Intermédia ’90 Kft., amely a 2007. évi CLXXXI. törvény 8.§-a alapján nem minősül érintettnek.
A támogatás összege: 3.799.000.- Ft.
A támogatási tevékenység megvalósulási helye: Budapest.


Terjedelem 154 oldal
Formátum A/5
Borító Műnyomó karton
ISBN 978 963 89815 6 1
Ár
1.900 Ft
 
 
DR. FODROS ISTVÁN
VÁLSÁGKOMMUNIKÁCIÓ

Bár elsõdlegesen a Rendőrtiszti Fõiskola részére készített kötet a Válságkommunikáció címet visel, tartalma jóval tágabb ennél. Az elõszót jegyzõ Dr. Sárközy Tamás egyetemi tanár szavaival: hézagpótló alkotás, a magyar felsõoktatás történetében példanélküli vállalkozás. A rendészeti, illetve bûnügyi munka kommunikációs kapcsolatrendszerérõl, kommunikációs technológiájáról szól, amelynek elsajátítása az információs társadalom korában minden rendõrtiszt számára elengedhetetlen. Nyilván igaz a könyv mottója, hogy ha melletted a közvélemény, nincs, ami nem sikerülne.

A kötetet Dr. Garamvölgyi László, az ORFK kommunikációs igazgatója lektorálta.
Terjedelem 98 oldal
Formátum B/5
Borító karton
ISBN 963 87106 3 5
Ár
1.400 Ft
 
 
LAJOS ATTILA
RAOUL WALLENBERG - MÍTOSZ ÉS VALÓSÁG

A könyv szerzője Lajos Attila, Svédországban élő, Erdélyben született magyar történész, a växjöi egyetem tanára és kutatója.

Ha röviden összefoglalnánk, amit az emberek többsége Raoul Wallenbergről tud, azt kellene mondanunk: egy majdnem hercegi származású, mesebeli északi országból jött keresztény fiatalember zsidókat mentett Budapesten. De az élet és a történelem ennél jóval bonyolultabb kérdéseket vet fel: hajthatatlan erkölcsi indítékokból cselekedett Wallenberg? Került valaha olyan helyzetbe, amikor ez a hajthatatlan erkölcs hősies cselekedetet követelt meg tőle? Megegyeznek Wallenberg cselekedetei a hős mintaképpel, vagy a wallenbergi hősalak csak egy utókonstrukció?

Ennek a könyvnek az a célja, hogy minél többet feltárjon abból, amit Raoul Wallenberg valóban tett Budapesten, hogy megállapítsa, milyen bizonyítható háttere van a Raoul Wallenberg-i hősalaknak. Mivel a hőst nem lehet az általa megmentett áldozatok bemutatása nélkül megvizsgálni, a szerző megpróbálta a zsidók áldozat mivoltát is vizsgálat alá venni.

Az, amit a Hős megjelenése először visszaad, az a remény. Ő az, aki cselekedni kezd az áldozatokat megbénító körülmények között, ezzel megszüntetve a tehetetlenség és a reménytelenség látszatát. Ő az, aki jelenlétével visszaállítja az élet egyik alapvető feltételét: a remény és a valóság közötti harmóniát. Ez történt Wallenberggel is, és a Mítosz megszületett. Raoul Wallenbergnek, a második világháború egyik örök, legnagyobb hősének ma világszerte szobrokat emelnek.
Terjedelem 308 oldal
Formátum A/5
Borító kemény tábla
ISBN 963 87106 0 4
Ár
1.800 Ft
 
 
DR. ÓDOR LÁSZLÓ
ANTALL - BREVIÁRIUM

Ma már egykori ellenfelei is elismerik, hogy Antall József a 2. világháború utáni magyar történelem meghatározó politikai gondolkodója, a Kádár-rendszert követő demokrácia alapjait kiépítő politikus volt. Ajánljuk ezt a könyvet azoknak, akik jobban szeretnék megismerni Antall Józsefet, mint politikai gondolkodót és cselekvő politikust. A kötet témakörökbe rendezve mutatja be ismertebb - vagy kevésbé ismertebb, de nem kevésbé fontos -, esetenként szállóigévé vált gondolatait. Kiderül, hogy a politika nemcsak gátlástalanságról és haszonszerzésről, hanem a köz szolgálatáról is szólhat.
Terjedelem 114 oldal
Formátum A/7
Borító kemény tábla
ISBN 963 217 433 X
Ár
2.900 Ft
 
 
DR. EÖRSI MÁTYÁS, DR. ÁBRAHÁM ZITA
PERESKEDNI ROSSZ! (Második, változatlan kiadás)

Furcsa dologra bíztatják könyvünk olvasóit a szerzők, ismert jogászok és ügyvédek. A bíztatás így szól: felejts el ügyvédet, bíróságot, hiszen ki más ismerhetné jobban a saját ügyedet, mint te magad?! Ki más lehetne biztosabb saját magában, ki más képviselhetne jobban, mint az, akivel történnek a dolgok? Ha bízol magadban, időt, pénzt takarítasz meg s te leszel a győztes.

Lehetséges ez? Természetesen igen. Ezzel nem azt mondjuk, hogy jobb, ha az ügyvédek más szakma után néznek, hiszen a vakbelünket sem tudjuk saját magunk kioperálni… De az alapesetek többségében, a jog bizonyos területein a viták jelentős része peren kívül is megoldható. Erről szól ez a könyv, amelynek íróit és szerkesztőit egyetlen szándék vezérelte: segítséget nyújtani mindazoknak, akik pereskedés helyett inkább nyerni akarnak.
Terjedelem 256 oldal
Formátum A/5
Borító műnyomó karton
ISBN 963 86297 8 9
Ár
2.800 Ft
 
 
PÁLFALVI ILONA
...ÉS MÉGIS, KINEK A GYERMEKE? (Az előszót írta: Dr. Czeizel Endre)

A két unokanővér kicsi korától fogva sülve-főve együtt van, szinte édes testvérekként nőnek fel. Harminc évesen Ágota érzelmi viharba kerül. Fejlődési rendellenessége miatt nem szülhet, egyetlen lehetősége, ha lenne egy dajkaanya, aki kihordaná a mesterségesen megtermékenyített embriót, és megszülné a gyermeket.

Kata, az unokanővér vállalja a lombikbébit, de a kicsi megszületésekor ő kerül lelki válságba, úgy éli meg, mintha a saját gyermekét szakítanák el tőle. A két nővér testi-lelki szövetsége hamarosan megrendül...
Terjedelem 246 oldal
Formátum A/5
Borító műnyomó karton
ISBN 963 86297 1 1
Ár
1.800 Ft
 
 
DR. MEZEY BARNA, DR. TÓTH ATTILA SIMON
A KARCAGI VÁLASZTÓKERÜLET TÖRTÉNETE 1825-TŐL NAPJAINKIG

Rendhagyó könyvet vesz kezébe az olvasó, amelynek lapjain felvillannak a monarchia hétköznapjai és jeles eseményei csakúgy, mint a két világháború közötti és a legutóbbi évtizedek történései. A legkülönbözőbb személyiségek kavarognak előttünk, akikről gyakran egy-két kortárs visszaemlékezése az egyetlen támpont. Bár a politikusokat gyakran érték és érik támadások, azt majdnem mindenki elismeri, hogy a legtöbbjük fontos szerepet tölt be az események formálásában, egy-egy jó vagy kevésbé jó ügy felkarolásával, netán akadályozásával. Munkájuk mind a múltban, mind a jelenben beépül hétköznapjainkba.
Terjedelem 320 oldal
Formátum A/4
Borító kemény tábla
ISBN 963 85826 9 3
Ár
4.800 Ft
 
 
BODROSSY LEO
A BALATON REGÉNYE (Második, változatlan kiadás)

ELFOGYOTT! A könyv kiadónknál már nem kapható, de letölthető az Adamo Books honlapjáról:
http://adamobooks.info/adamo_books__ekonyvek__nyitolap.html

Eötvös Károly száz évvel ezelőtt megjelent útirajza óta ez az első olyan kötet, amely a tájegységet teljes egészében mutatja be. A Balatonról szóló, ez idáig kiadott nagyszámú írásmű a tó és a táj egy-egy kiragadott részletét érinti és tárja föl, azonban a "magyar tenger" - a maga húszezer éves történelmével - sokkal több figyelmet érdemel ennél. A Balaton regénye kultúrtörténeti, tudományos ismeretterjesztő mű, amelyben hiteles adatokra épülő leírások kapcsolódnak az életképekhez és a szájhagyományhoz. A számos illusztráció mellett benne van mindaz, amiről a tó és környéke olvasmányos formában regélni képes.
Terjedelem 612 oldal
Formátum B/5
Borító kemény tábla
ISBN 963 85826 5 0
Ár
6.800 Ft
 
 
MŰVÉSZET
 

BOD ÉVA

Bod Éva keramikus életét és pályáját mutatja be ez az önarckép-kötet. A művésznő a modern európai keramikusoknak abba a jelentékeny csoportjába tartozik, akik korunk új technológiái felől közelítik meg a korszerű művészkerámiát. Eszményképük a régi kínai Szung kerámia, a maga csodálatos, csaknem porcelán keménységű alaptestével, számtalan utánozhatatlan mázvariációjával, melyeknek receptjét a kínai kerámiaközpontokban évszázadokon át féltékenyen őrizték.
Terjedelem 80 oldal
Formátum A/4
Borító kemény tábla
ISBN 963 86237 6 4
Ár
4.900 Ft
 
 
VERS
 
CSABA LILLA
HOLT TEREK TÜKREI

Csaba Lilla újabb különleges verseskötete, e drámaian mély tartalommal megfogalmazott versciklus segítségül szolgál – korunk egyre gyakoribb, s lassan egyre több családot érintő betegsége – a demencia megértéséhez és elfogadásához.
A fiatal költőnő verseiben különös képi világ tárul elénk. Mély és drámai hatása nagyban átértékeli a külvilág viszonyulását a demenciában szenvedő beteg irányába. A pontosan megfogalmazott szókapcsolatok erejével, költői eszközeivel, a betegség felismerésének kezdeteitől, a „kint és bent” élményeinek drámaiságán keresztül különleges hatást ér el. Mintegy belső monológként olvashatjuk – és a kötethez mellékelt CD-n hallhatjuk – a test és lélek stációit, a VALÓSÁG és a BELSŐ TUDAT világának teljes elkülönülését.
Terjedelem 64 oldal
Formátum 150 mm x 150 mm
Borító kartonált, ragasztott
ISBN 978-615-5637-17-9
Ár
2.200 Ft
 
 
CSABA LILLA
MOSOLY A HOLNAPHOZ

A könyv azt az élethelyzetet állítja fókuszba, ahol a belső megrázkódtatás előidézője egy betegség, a Sclerosis Multiplex. E betegség elől nem lehet kitérni, mert nem gyógyítható.
A szerző a témát intenzív, személyes érintettsége s az ebből következő hitelesség útján fejti ki. Helyenként támaszul hívja saját, szépirodalmi írásait, továbbá azt a szakirodalmi hátteret, mely előremozdította számára a teljesebb megértést. Csaba Lilla szándéka, hogy ezek a fontos és hasznos információk általa eljuthassanak azokhoz, akiket igazán érint a téma, hogy ők is okulhassanak, gazdagodhassanak belőlük.

E kötetnyi gondolatsor elsősorban azoknak szól, akikben él a szándék, hogy gondolkodjanak állapotukról, kommunikáljanak betegségükről, továbbá akiknek élettörténete hasonló a szerzőjéhez, avagy jelenleg is viselik a betegséggel való küzdelem s a vele szoros összefüggésben álló én belső világának gyógyulását remélő feszültség terhét.
Mert, bár a biológiai determináltságból adódóan, a betegség okozta létállapot előremozdítása behatárolt, s az ebből következő „sebek” – a test törvényszerűségeinek alárendelve – teljességgel nem fognak behegedni. Ám a könyv alkotója a kezdetektől fogva hitt abban, s a mai napig hiszi, hogy ahol belső sebzettségét a lélek hiátusaiban képes termékenyen megérinteni, ott képes gyógyulni is, amit a test a hála nyelvén visszhangoz.
Terjedelem 92 oldal
Formátum A/5
Borító kartonált, ragasztott
ISBN 978-615-5637-13-1
Ár
1.800 Ft
 
 
CSABA LILLA
ELÁRVULT IDŐ

CSAK A KÖNYVESBOLTOKBAN (LIBRI, LÍRA-MÓRA, TÓTÁGAS) KAPHATÓ, ILLETVE RENDELHETŐ ONLINE!

Csaba Lilla második, Elárvult idő című verseskötete az újjászületés könyve, melyben a lírai én a versciklusban gyökerező via crucis stációin át hordozza a szeretetkapcsolat keresztjét, végigjárva az érzelmi válságból fakadó szenvedés és fájdalom útját, mellyel szorosan összefonódik egy gyógyíthatatlan betegség (SM) testre ható kínjainak átélése, e szeretetkapcsolatra adott reflexióként – az elbeszélő eljutva a végső mérföldkőhöz, a bibliai feltámadáshoz hasonlóan - fizikai és lelki értelemben is - új életre kél, feltámad.
A kötet egyszerre mély és megrázó, a lélek legbensőbb zugaiba is beenged, bizalmába fogad. A versek megszólalója lehatol a gyökerekig, melyeken újra felkapaszkodva, friss ágakat hajt a szavak és a hit gyógyító erejéből merítve. Nem tolakodik, csendesen, türelmesen tapasztal, fegyelmezett és letisztult mondatokkal fejezi ki feltörő érzéseit. A kötet szövegeiből valóságos életfa rajzolódik ki, ahol az irodalmi és bibliai utalásokkal párbeszédbe lépő sorok, valamint Lukács Ildikó lenyűgöző, a versek gondolatiságát tökéletesen kifejező grafikái még átélhetőbbé teszik számunkra, mit jelent megtisztulni, „mint napfelkelte / a horizont súlytalan bársonyán.”
Terjedelem 80 oldal
Formátum A/5
Borító kartonált, ragasztott
ISBN 978-615-5637-08-7
Ár
1..980 Ft
 
 
CSABA LILLA
RÖGZÍTETT FOGSÁG

CSAK A KÖNYVESBOLTOKBAN (LIBRI, LÍRA-MÓRA, TÓTÁGAS) KAPHATÓ, ILLETVE RENDELHETŐ ONLINE!


Megrendítő olvasmány Csaba Lilla verseskötete. A szerző költői tehetséggel kiírja magából a Sclerosis Multiplex betegség keltette félelmeket, képzelgéseket, érzéseket, vágyakat és kínokat. Tudott dolog, hogy ha megnevezzük, körülírjuk a betegséget, félig már le is küzdöttük azt. A költő e belső szükségszerűsége arra is szolgál, hogy a hasonló testi, lelki és szellemi élményeket megtapasztalt betegtársainak tompítsa betegségélményét és félelmeit.
Terjedelem 72 oldal
Formátum A/5
Borító kartonált, cérnafűzött
ISBN 978-615-5637-04-9
Ár
1.490 Ft
 
 
Orgona Vilmos
BOSZORKÁNYTÁNC

A Minerva Kiadó minden évben támogatja egy első kötetes író vagy költő könyvét. A különlegesen érzékeny szerző verseinek többsége egy-egy villanás. Orgona Vilmos nemcsak az életeket és az embereket egy csapásra megváltoztató eseményekre, hanem a pehelyként vállunkra hulló változásokra is figyel. Kapcsolatainkról dübörgő szenvedéllyel, szerető megértéssel, belenyugvással, de elsődlegesen emberséggel ír. A kötetet olvasva mintha tárlaton lennénk, a fel-felvillanó képek nem mások, mint versek – mindennapjaink különleges darabjai.

Terjedelem 120 oldal
Formátum AK/40 (112 x 197 mm)
Borító puha karton
ISBN 963 85826 7 7
Ár
490 Ft
 
 
GYEREKKÖNYV
 
CSABA LILLA
HOLDTENGER ÉS PALACSINTAVULKÁN

Csaba Lilla második mesekönyvében két igazán különleges mesehős, Holdtenger és Palacsintavulkán világába kukkanthatunk be.
Kik lehetnek e varázslatos meselények? Mi minden az, amitől annyira különböznek? S hogyan is találnak barátságukban mégis szívből egymásra, egyikük megmentve a másikat?
Ha jól figyelünk, akár még saját magunkat is megtalálhatjuk a kedvesen tanulságos kis történetben, melyben, mint minden igaz mesében, mi is győzedelmeskedhetne más? – csakis a JÓSÁG, csupa nagybetűvel!
A KÖNYV CD-MELLÉKLETET TARTALMAZ!
Terjedelem 20 oldal
Formátum 16 cm x 16 cm x 0,5 cm
Borító kartonált, ragasztott
ISBN 978-615-5637-22-3
Ár
2.490 Ft
 
 
DOMITILLE DE PRESSENSÉ (Fordította: Vadász Linda)
PASTELT ÖRÖKBE FOGADTÁK

Egy medvebocs sárkányok között nevelkedik. A különbségek miatt sok problémával küzd, számos kalandon és érzelmi hullámvasúton megy keresztül, míg minden a helyére kerül az életében.
Terjedelem 32 oldal
Formátum 200 mm x 200 mm
Borító kartonált, ragasztott
ISBN 978-615-5637-15-5
Ár
2.480 Ft
 
 
CSABA LILLA
SUGÁR ÁBRIS ÉS A TALÁNYOS ÁRNYÉK

Csaba Lilla első mesekönyvének főszereplője egy aprócska kisfiú: Sugár Ábris, akinek legfőbb kincse, a szíve mélyén élő jóság és szeretet Napfényországa. A természet szépségeit, az égbolt fényszikrákat szóró aranysárga korongjának legféltettebb titkait, s a „jó öreg” Észak-Úr rejtekhelyeinek csínját-bínját is kiszimatoló Ábris, egy napon különös jelenségre lesz figyelmes: „a láthatár messzi ablakán át beszűrődő, egyre táguló Napsugarak voltak csak tanúi, ahogy Ábris mellkasának borongósan nyújtózó csendjét, egy földre koppanó sóhaj rázza meg – s ekkor meglepődve látta, hogy időközben mellé szegődött egy idegen, nevesincs árnyék…”
Ez árnyék, miként is vezeti el Ábrist újra és újra szívének igaz hangjához, s hogyan képes újonnan megnyitni aprócska lényének nagyra nőtt Óriásai, a varázstalan világú felnőttek szívét derűs valóságuk, jóságuk felé a szeretet csodájának erejével? E kisfiúnak miképpen is sikerül mindörökre messze földre űznie a világkerekség rettegett borúhadainak pimasz árnyékait, mely által az emberiség Napfényországának megmentőjévé nő fel végül?
E mesebelien igaz kérdésekre ad választ a történet, minden időre emlékezetünkbe vésve: mindannyiunk szívében ott él Napfényország!
A KÖNYV CD-MELLÉKLETET TARTALMAZ!
Terjedelem 40 oldal
Formátum 160 mm x 160 mm
Borító kartonált, ragasztott
ISBN 978-615-5637-18-6
Ár
2.490 Ft
 
 
FEJÉRVÁRI LORINA
KANGA KENGI NAPLÓJA

Kanga Kengi egy átlagos kenguru életét szeretné élni, megvan mindene, hogy ez megvalósuljon. Egy váratlan fordulat azonban a feje tetejére állit mindent. Élete már nem ugyanaz. Családja és legjobb barátja is eltűnik. Vajon ki áll el a rejtélyek mögött? Kengi nyomozni kezd, rengeteg megpróbáltatáson megy keresztül, mire sikerül megfejtenie, hova tűntek a többiek.
Kanga Kengi egy átlagos kenguru életét szeretnél élni, egy váratlan fordulat azonban a feje tetejére állít mindent. Élete már nem ugyanaz. Családja és legjobb barátja is eltűnik. Vajon ki áll a rejtélyek mögött? Kengi nyomozni kezd, ám ezzel az izgalmaknak még koránt sincs vége, a bonyodalom az új füzet, azaz a napló vásárlásával kezdődik. Később döbben rá, hogy egy különleges napló tulajdonosa lett. Kengi legfőbb vágya teljesül, csak ötösöket kap, még a legjobb tanulók is alul maradnak az osztályban. De boldogsága nem tart sokáig, mert osztálytársai és legjobb barátja is elfordul tőle.
A bonyodalom azonban tovább fokozódik, amikor valaki érkezik Kengi osztályába.Viszont valami nagyon nincs rendben körülötte, rendkívül titokzatos az új kislány.Vajon otthon biztonságra lel Kengi? Tényleg a régi életét szeretné visszakapni?
Terjedelem 216 oldal
Formátum 142 mm x 200 mm
Borító kartonált, ragasztott
ISBN 978-615-5637-11-7
Ár
2.980 Ft
 
 
SZERKESZTŐ: CSERE-DÉSI VIKTÓRIA
MESEMESÉK - Gyerekektől-gyerekeknek

A Minerva Kiadó pályázatára beküldött, kiválogatott, gyerekek által írt mesék és rajzok kerültek a kötetbe. Amikor elhangzik az „Egyszer volt, hol nem volt”, a gyerekek számára megszűnik a világ, nincs tv és okostelefon, nincs építőkocka, nincs semmi más, csak ők és a mese olvasója. Pillanatok alatt átkapcsolnak mese-üzemmódba, kikerekedik a szemük és már látják is maguk előtt a csodálatos lényeket, helyszíneket; a távolban csillog az üvegpalota, a réten szalad egy lila hajú kislány... S ez így van rendjén. Még a felnőtteknek is jóleső érzés belecsöppenni abba a mesevilágba, amit a gyerekek fantáziája és rajzai tesznek különlegessé! S mindehhez ráadás, hogy az ovisok és iskolások alkotásait a Régikönyvek.hu aukcióra bocsájtja, melynek bevételét – mint a gyerekek adományát – teljes egészében a Heim Pál Gyermekkórház Fejlesztéséért Alapítvány kapja.
A könyv megjelenését a Nemzeti Kulturális Alap: www.nka.hu támogatta.
Terjedelem 88 oldal
Formátum A/4
Borító kartonált, ragasztott
ISBN 978-615-5637-07-0
Ár
2.800 Ft