Minerva az itáliai népek ősi vallásában az értelmes belátás védőszelleme volt. Miután az itáliaiak megismerkedtek a görög Athena alakjával s megtudták, hogy ő is az ész, a tudás istenasszonya, a görög istennő szinte valamennyi tulajdonságát ráruházták az itáliai istennőre. Végül az antik és a modern nyelvhasználatban Minerva azonos értelmet nyert Athenával.


Minerva Kiadó
E-mail: minervakiado@t-online.hu

Magyarország egyik legismertebb kiadóját, a Minervát 1955-ben alapították. Az elmúlt évtizedekben az olvasókhoz eljutott több mint 2000 féle könyv, játék, karácsonyi és húsvéti leporelló.
A sisakos Minerva fejjel jelzett ismeretterjesztő sorozatok népszerűsége vetekedett a kézimunka- és szakácskönyvek sikerével. Szinte valamennyi gyerekkorosztály megismerte a Minerva könyveit és játékait.

Munkatársaink:

Igazgató: Dési Péter

PR-kommunikáció: Dési Viktória
Külkapcsolatok: Dési Tamás
Pénzügy, könyvelés: Hábenczyus Petra és Hábenczyus István (H2 Iroda Bt.)

A Minerva Kiadó névhasználati és kiadói jogait, "sisakos" logóját, teljes könyvkészletét, a társasjátékokon, kifestőkön, gyerek-játékkártyákon használt Minerva "hintalovas" logót, a www.minervakiado.hu honlapot alapító cégünk, az Intermédia '90 Kft. vásárolta meg.