SCHMIDT MÁRIA
KOLLABORÁCIÓ VAGY KOOPERÁCIÓ? - A BUDAPESTI ZSIDÓ TANÁCS

A Zsidó Tanács (Judenrat) a német megszálló hatóságok által a II. világháború alatt kinevezett testület, amelynek a feladata az volt, hogy a zsidókra vonatkozó náci utasításokat végrehajtsa, és a zsidó közösség közigazgatására vonatkozó tennivalókat ellássa. A náci vezetés meg volt győződve arról, hogy egy olyan tanács, melyben az adott város vagy helység valamennyi zsidó rétege képviseletet kap, megkönnyíti zsidóellenes politikájuk végrehajtását.

Schmidt Mária történész ebben a kötetben a Budapesti Zsidó Tanács tevékenységének állít emléket azzal, hogy Stern Samu, Komoly Ottó, Berend Béla, Pető Ernő naplóiból, visszaemlékezéseiből közöl részleteket. A könyvet Randolph Braham, amerikai professzor ajánlja a magyar olvasók figyelmébe.
Terjedelem 446 oldal
Formátum A/5
Borító műnyomó karton
ISBN 963 223 438 3
Ár
800 Ft
 
D. C. JARVIS
AZ ALMAECET ÉS A MÉZ

ELFOGYOTT! Kiadónknál már nem kapható!

Jarvis doktor több évtizeden keresztül kezelte betegeit a természetgyógyászat módszereivel. Tapasztalatairól számol be a könyvben, jól használható receptúrákat adva a legkülönbözőbb panaszok enyhítésére, az ízületi gyulladásoktól a meddőségen át a bőrhibák eltüntetéséig.

A szerző által javasolt módszerek előnye, hogy olcsó, mindenki számára hozzáférhető anyagokat ajánl. A méz és az almaecet könnyen beszerezhető, rendszeres fogyasztásuk rendkívül kedvező közérzetjavulást eredményez. Mindazok számára, akik nem hajlandók az erőtlenséget a betegség vagy öregség elkerülhetetlen velejárójának tekinteni, és hisznek abban, hogy az ember élete végéig aktív és energikus maradhat, sok jó tanáccsal szolgálhat a könyv.
Terjedelem 130 oldal
Formátum A/5
Borító műnyomó karton
ISBN
Ár
242 Ft
 
VÖLGYI VERA
A SZÓBAN FORGÓ ALMA – NAPLÓK 1993-2000

A kötetben szereplő írások a Népszabadságban jelentek meg 1993-tól 2000-ig. "Nézzünk magunkba! Jézusom, ki ez?", "Ne feszegessük, ki normális, ki nem, lehet, hogy mindenki az", és "Vajon a honvágy miért gyomortájon jelentkezik először?" - csak néhány a sziporkázóan szellemes tárcák címei közül.

"Ezt a könyvet bárhol el lehet kezdeni. Bárhol belelapozhat. Olvashatja buszon, két megálló között vagy otthon, egy bögre tejeskávé mellett. Az írások nem kapaszkodnak egymásba, de talán elég szórakoztatóak ahhoz, hogy jól érezze magát velük." - ajánlja könyvét mindenki másnál találóbban maga a szerző.
Terjedelem 126 oldal
Formátum A/5
Borító kemény tábla
ISBN
Ár
980 Ft
 
SZERKESZTŐ: VÁGÓ ÁGNES
HOTEL TOP 100

Nem mutat hamis képet, nincsenek benne be nem tartható ígéretek, sem a vendégek számára elérhetetlen szolgáltatások. Csupán az derül ki ebből az exkluzív kivitelű hotelkatalógusból, hogy hol tartunk mi, magyarok a szállodaipar területén, milyen gyönyörű hoteljeink vannak szerte az országban, és mely közülük jelenleg a Top 100, amelyet egy rangos, pártatlan szakmai zsűri rangsorolt. Ha a könyvet lapozgatva kedvet kap az utazó ahhoz, hogy bármelyikbe betérjen, és ott eltöltsön néhány kellemes, pihentető napot, már elérte célját a kiadó.

Kiadja a Professional Publishing Hungary Kft.


Terjedelem 170 oldal
Formátum 190 mm x 190 mm
Borító kemény karton
ISBN 963 062247 9
Ár
800 Ft
 
HADNAGY LÁSZLÓ
KERESZTÜL-KOSUL AUSZTRÁLIÁN


(Csak könyvesboltokban kapható)

Hadnagy László független újságíró. Indulása óta a radiocafe.98.6 munkatársa; ír többek között a WAN2, a WILD, a Metal Hammer magazinba. A Sex Action zenekar sajtóreferense, van egy kis kiadója és tördelő stúdiója. Free life, one man show. Egyik szerdán azt kérdezték tőle, van kedve a következő kedden Ausztráliába utazni? Volt. Volt, hát hogy ne lett volna, hiszen "Úton lenni boldogság" (Jack Kerouac) Azóta ötször járt a máig titokzatos Terra Australis földrészen és levezetett 48 ezer kilométert, ami még az egyenlítőnél is hosszabb táv.

A könyv 3, a kontinenst keresztül-kasul történt bebarangolása során írt naplóból és a közben készült több száz fotó szerkesztéséből született. Kiegészítve az összes járható turisztikai látványosság ismertetésével, az ország történelmével, gazdasági, társadalmi és kulturális helyzetével, múltjával és jelenével.
Precíz útikönyv, feszes road-movie, meghökkentő útinapló vidám, laza szlengtől irodalmi magasságokig elérő stílusban.
Terjedelem 304 oldal
Formátum B/5
Borító kemény karton
ISBN 963 87106 2 8
Ár
3.600 Ft
 
SCHRAMM PÉTER
IGENIS

Schramm Péter lebilincselően izgalmas regénye, az Igenis igazi kordokumentum. Egy tizenegy éves legényke mindenre rácsodálkozó, okos gyermekszemein keresztül ismerjük meg 1944 dermesztően hideg telének tragikus eseményeit. A kisfiú hamis papírokkal ingázik a Karpfenstein utca és a Vadász utcai üvegház között. Elmondásából bontakozik ki a bombázástól, az éhségtől és a pusztulás rettenetétől szenvedők története. Misi és a Nagyfuvaros utcai csillagos ház lakói csak egyet szerettek volna: túlélni a borzalmakat. Misi, éppen úgy, hogy e cél érdekében afféle kis zsidó Gavroch-ként, felnőtteket is megszégyenítő bátorsággal segít, részt vesz és szervez.

-----

A könyv kereskedelmi forgalomba nem kerül, ezért 10% kedvezményt tudunk adni minden kedves vevőnknek.
Terjedelem 362 oldal
Formátum A/5
Borító puha karton
ISBN 963 063906 4
Ár
2.900 Ft
 
SZABADY BÉLA
A FINN SZAUNA

Ez a könyv átfogó segítséget nyújt mindazoknak, akik érdeklődnek a finn szauna kultúrája, használata és építése iránt.

Természetesen ez a kötet sem tartalmaz minden információt a szaunával kapcsolatban, hiszen terjedelme erre a célra nem is lenne megfelelő. Ha azonban csak annyit sikerül elérni, hogy még többen kapjanak kedvet a szaunázáshoz, a könyv – amely végig színes fotókat tartalmaz – már betöltötte hivatását.

A szaunázás teljes testi és szellemi felfrissülést biztosít. A tökéletes relaxáció elérése egyénenként változik, ezért semmilyen merev szabályt nem szabad felállítani sem a szaunázás időtartamára, sem pedig a kívánatos hőfokra vonatkozóan.
Egy ősi finn "szabály" szerint: "Ha túlzottan meleged van már a szaunában, akkor menj ki a szabadba hűlni, és ha kint fázni kezdesz, akkor térj vissza a melegbe újra!" Ilyen egyszerű.
Terjedelem 132 oldal
Formátum A/5
Borító kemény tábla
ISBN 963 03 9153 8
Ár
1.960 Ft
 
MÁTRAHÁZI ZOLTÁN
SEGÍTSÉG! VEZETŐ LETTEM!

Egy könyv azoknak, akik vezetők lettek. Vagy azért, mert vállalkoztak és akarva-akaratlanul ebbe a helyzetbe kerültek, vagy azért, mert alkalmazottként rájuk bízták akár egy egész cég irányítását.

Egy könyv, amely nem fest rózsaszínű képet a vezetői munka szépségeiről. A valóságról szól, a vezetők mindennapi küzdelmeiről, és arról, hogyan, milyen körülmények között kell megállniuk a helyüket.

Mit tehetnek, és mit érdemes tenniük annak érdekében, hogy a rájuk bízott feladatot sikeresen el tudják végezni? Hogyan tudnak megfelelni az elvárásoknak, hogyan tudják a legtöbbet kihozni a beosztottaikból? Milyen módszereket alkalmazzanak, hogy az állandó stressz ellenére megőrizzék a saját és a rájuk bízott emberek mentális és fizikai egészségét?

A szerző több multinacionális és sok kisebb cégnél végzett tréneri, tanácsadói, vezetői munkájának a tapasztatát összegzi a könyvben.
Terjedelem 100 oldal
Formátum A/5
Borító puha karton
ISBN 963 065047 2
Ár
1.490 Ft
 
MÓRICZ ZSIGMOND
MAGVETŐ (A magyar irodalom élő könyve)

„Ez lesz a magyar irodalom kis bibliája. Mind olyan irodalmi remek lesz benne, ami ma is aktuális” – írta Móricz Zsigmond 1940-ben, a Magvető első kiadására készülve, miközben ezer esztendő magyar prózájából, verseiből állította össze a kötet anyagát. Az olvasó mintegy újraéli magyar múltunk ezer évét, igaz gyönyörűséggel gyarapítva lelke kincseit.
Terjedelem 316 oldal
Formátum B/5
Borító kemény tábla
ISBN 963 8250 49 6
Ár
980 Ft
 
HENDI PÉTER
REKVIEM EGY JOGÁSZÉRT

Élvezetes, irodalmi értékű olvasmány az inkább csak Nyugaton ismert Hendi Péter első hazai kötete. Tár- és időbeli utazásra invitálja az olvasót. A hatvanas évek világának virtuális ábrázolása után a szerző Göteborgból, Münchenből, Genfből térképezi fel, valós, elképzelt és abszurd elemek felhasználásával, a mindig Magyarországra visszavezető emlékeit.
Terjedelem 336 oldal
Formátum Fr/5
Borító kemény tábla
ISBN 963 8250 53 4
Ár
1.200 Ft
 

SZABADSÁG ÉS HALÁL 1848-49 - SZEM- ÉS FÜLTANÚK HÍRADÁSAI

Ezt a könyvet nem történészek írták, hanem azok, akik ott voltak, mikor az ég zengett: kétséggel és reménységgel, erővel és gyöngeséggel, bátorsággal és félelemmel megvert-megáldott, eleven emberek. A meglepetések márciusától a bukásig és megtorlásig követhetjük nyomon a történteket. A felhasznált szövegeken egyetlen szót sem változtattunk. A színes és pergő „helyszíni beszámoló” izgalmas tablója a kornak, 1848-49 szereplőinek és eseményeinek.
Terjedelem 292 oldal
Formátum A/5
Borító puha karton
ISBN 963 8250 283
Ár
950 Ft
 
PINTZ GYÖRGY
VÉDJEGGYEL A CSÚCSRA

Pintz György hiánypótló műve, a "Védjeggyel a csúcsra!", közérthető nyelven próbál betekintést adni egy, az ügyvédek által is sokszor misztikusnak tartott jogterület rejtelmeibe. Az inkább képes, mint szöveges könyv sok mindenre képes, de leginkább a kezdő- és gyakorló hazai vállalkozóknak, piaci szereplőknek, jogászoknak segít. Könnyebb egy viccet megjegyezni, mint egy paragrafust – vallja a szerző. A könyvbeli Lúzer Elek mindent elkövet, hogy ne legyen jó védjegye, sőt, doktor Pfuscher közreműködésével az Európai Bíróságra is eljut. S hogy az olvasó ne oda, hanem inkább a siker csúcsaira jusson, választ kaphat arra, mit tegyen, hogy okos névadással megelőzhesse versenytársait, vagy éppen kihez forduljon, ha lenyúlták a kín-keservvel megálmodott domaint?

Az ma már világos, hogy a jó védjegy és domain a vállalkozó legfontosabb piaci eszköze. Még ha nem is tudatosul bennünk, a védjegyek folyamatosan jelen vannak a mindennapjainkban. Mindebben hétköznapi életből vett példákon keresztül (lehet-e Magnum egy kézszárító, vagy Peugeot logós egy szemétláda) nyújt segítséget ez a könyv, amely amatőrök és szakemberek számára is egyaránt hasznos olvasmány.

Kiadó: Pintz és Társai Szabadalmi, Védjegy és Jogi Iroda
Terjedelem 248 oldal
Formátum B/5
Borító műnyomó karton
ISBN 978 693 068 9854
Ár
4.890 Ft
 
DR. SZÁNTÓ ANDREA
CSAK SEMMI KOMOLY!


(Csak könyvesboltokban kapható)

Ismét merész vállalkozásba fogott a Minerva Kiadó, amikor felvállalta Dr. Szántó Andrea Csak semmi komoly című könyvének menedzselését. A merészség ez esetben mindössze azt jelenti, hogy ha tetszik, ha nem: Andrea (orvos létére) a legnagyobb fitnesz gurukat is lekőrözte íráskészségével – megkockáztathatjuk: tehetségével.

Meghökkentő az alcím (Kéretlen életviteli tanácsok félprofi önsanyargatóknak), és legalább ennyire meghökkentő kérdésekre kapunk választ a könyvben. Miért fordul ipszilonban az angol gyerek a folyosón? Hogyan csempésszünk egészséges kiegészítőket a családi rántott hús panírjába, úgy, hogy szeretteink ne kövezzenek meg érte? Miért veszélyes az étkezés utáni fogmosás? Hogyan tanuljunk meg ismét járni, különösebb károkozás nélkül? Milyen sportoktól óvakodjunk?

Andrea, az Angliában élő magyar orvosnő megunta, hogy az interneten, magazinokban, szakkönyvekben elénk tárt briliáns életviteli tanácsok zöme már a valóság küszöbén elvérzik. Tudományos alapokra épülő, de a személyes kudarcait is őszintén – és igen mulatságosan – bemutató könyve azoknak szól, akik tenni akarnak az egészséges életért, de a múló idővel való mindennapi csatáikhoz különleges munícióra van szükségük.

„Fülemben szól a rádió, izzadok, mint a ló, káprázik a szemem, és kizárólag arra tudok figyelni, hogy ne felejtsek el levegőt venni, mielőtt szégyenszemre ott esem össze a nyugdíjas kutyasétáltatók szeme láttára. Múltkor véletlenül belekeveredtem egy futóversenybe, a lekörözés nyilvánvaló és megalázó pillanatáig nekem is ott szurkoltak a nézők” – írja Andrea, majd így folytatja:
„Kívülről nézve néha valóban olyannak tűnhetek, mint aki minden lépésnél a mocsárból való kiszabadulásért küzd. A fák is talán csak a légszomjtól mosódnak el. De legalább haladok, és igen dicséretes ez tőlem, hogy megpróbálom a lehetetlent. Később tehát kitaláltam, lassítok a tempón. Így is lett, még sétálásra is jutott időm közben, észrevettem, hogy köszönnek az emberek és a kutyák. Hogy milyen csodálatosak a színek, amikor süt a nap. És, hogy vannak napok, amikor nincs is pocsolya. Ami itt, Angliában nagy szó."

Kávé mellé, sportolás után, családi perpatvarok kiheveréséhez kötelező olvasmány.
Terjedelem 144 oldal
Formátum 125 X 200 mm
Borító műnyomó karton
ISBN 978 96308 0227 7
Ár
2.600 Ft
 
PETER Z. MALKIN – HARRY STEIN
EICHMANN A MARKOMBAN

A lélegzetelállító történet a tömeggyilkos elfogásától kezdve a tárgyalóteremig kíséri végig a szigorúan titkos akciót. A megjelenés aktualitását az adja, hogy éppen 50 éve állították Jeruzsálemben bíróság elé a több millió – köztük több százezer magyarországi – zsidó megsemmisítésére irányuló „végső megoldás”, az Endlösung végrehajtóját: Adolf Eichmann volt SS-Obersturmbannführert.

Terjedelem 263 oldal
Formátum 125 x 198 mm
Borító műnyomó karton
ISBN 978 963 88790-1-1
Ár
1.695 Ft
 
RAUL HILBERG
AZ EURÓPAI ZSIDÓK ELPUSZTÍTÁSA

A ​háromkötetes mű, melynek alapján ez a kötet készült, az első olyan tanulmány, amely a témát nem az áldozatok, hanem az elkövetők szemszögéből vizsgálja. Hilberg ötven éven át tartó kutatómunkájának eredménye az 1933 és 1945 között Németországban, illetve a német uralom vagy befolyás alatt álló területeken történt zsidóellenes intézkedéseket tárja fel és elemzi. A fő hangsúlyt az intézkedések előkészítői és végrehajtói (köztisztviselők, katonai vezetők, náci pártfunkcionáriusok, az SS és a magánvállalkozások képviselői) működésének vizsgálatára helyezi. Ők mozgatták a halál gépezetét.

75 év telt el a magyarországi zsidóság elhurcolása és meggyilkolása óta. Nyilvánvaló, hogy egy új generáció felteszi a múltban mellőzött kérdéseket. Az európai zsidók elpusztításának rövid leírása a történet lényegére helyezi a hangsúlyt. A könyv olyan olvasók – elsősorban fiatalok – számára készült, akik nem ismerik a részleteket, viszont kíváncsiak a válaszokra.
Terjedelem 416 oldal
Formátum 155 mm x 230 mm
Borító kemény tábla
ISBN 9786155361036
Ár
2.800 Ft
 
DR. NÁDOR GYÖRGY
A NYILASKERESZT ÁRNYÉKÁBAN

Dr. Nádor (Neumann) György memoárja, amely egyvégtében elolvasható, a visszaemlékezések sorában nem egy a többi között, hanem számos vonatkozásban kiemelkedik közülük. Azért, mert a saját személyes benyomásain, „élményein” keresztül általános emberi értékek érvényesülését, és pillanatnyi tagadását tárja fel. Memoárja, mint cseppben a tenger, mutatja be a nyilas uralom hónapjainak, Budapest ostroma heteinek hatását az üldözöttek életére.
Mindaz, amit személyes érintettsége okán leír, nemcsak egy üldözött és a túléléshez menekülést kereső, választó fiatalember életútjának egy szakaszát tárja fel, hanem sorai egyúttal általánosabb érvényűek: az üldözött budapesti zsidóságot jellemző egykorú viszonyokat is bemutatják.
Terjedelem 104 oldal
Formátum 16 cm x 23,5 cm x 0,7 cm
Borító kartonált, ragasztott
ISBN 978-615-01-1674-7
Ár
1.500 Ft
 
DAVID G. MARWELL
MENGELE - A HALÁL ANGYALÁNAK LELEPLEZÉSE

Minden idők egyik leghírhedtebb háborús bűnöse, dr. Josef Mengele a náci rezsim gonoszságának szimbóluma lett a 2. világháború után. David G. Marwell történész új, tudományos ismeretekre és forrásokra támaszkodva vizsgálta Mengele életét és pályafutását, egyetemi tanulmányait, amelyek két PhD-fokozathoz és ígéretes tudósi karrierhez vezethettek volna. Az Auschwitzban általa alkalmazott szelekciót követően azonban százezreket gyilkoltak meg, „tudományos” törekvései pedig további ezrek traumatizálását és halálát okozták.
Terjedelem 522 oldal
Formátum A/5
Borító kartonált, ragasztott
ISBN 978-615-01-4318-7
Ár
4.990 Ft